نوع مقاله : مقاله پژوهشی Released under (CC BY-NC) license I Open Access I

نویسندگان

1 گروه علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند

2 دانشگاه بیرجند، دانشکده علوم ورزشی، مهدی مقرنسی

3 گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند

4 گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، خراسان جنوبی، ایران

چکیده

هدف: هدف پژوهش تاثیر مصرف کوتاه مدت چای سبز بر هزینه سوخت و سازی و اکسایش سوبسترا حین تمرین حاد با شدت Fatmax در مردان سالم دارای اضافه وزن یا چاق بود.
روش کار: 15 نفر مرد در قالب یک طرح متقاطع بررسی شدند. ابتدا روی نوارگردان متصل به دستگاه گاز آنالایزر، پروتکل ورزشی با سرعت 5/3 کیلومتر در ساعت، شیب یک درصد، 3 دقیقه اجرا شد و بعد از یک وقفه 2 دقیقه ای (مرحله اول)، فعالیت با سرعت 4 کیلومتر در ساعت با شیب یک درصد (مرحله دوم) ؛ و سپس با سرعت 5 کیلومتر در ساعت (مرحله سوم)؛ و در ادامه با سرعت 6 کیلومتر در ساعت (مرحله چهارم)؛ و نهایتا با سرعت 5/6 کیلومتر در ساعت (در طول 4 دقیقه) به اجرا درآمد. در ادامه، شرکت کنندگان به مدت یک هفته، روزی 1000 میلی گرم مصرف کردند و برای نوبت دوم به آزمایشگاه آمدند. پس از آن به مدت یک هفته دارونما مصرف نموده و برای نوبت سوم در آزمایشگاه حاضر شدند. حداکثر اکسیداسیون چربی (MFO) و شدتی از فعالیت که MFO در آن رخ میدهد (Fatmax) تعیین گردید.
یافته ها: بین میزان اکسیداسیون چربی، نسبت تبادل تنفسی، اکسیژن مصرفی و هزینه انرژی در دو حالت مصرف یک هفته ای چای سبز و دارونما؛ تفاوت معنی داری وجود نداشت.
نتیجه گیری: مصرف کوتاه مدت چای سبز قبل از تمرین حاد با شدت Fatmax، اثری بر هزینه انرژی، اکسیژن مصرفی و کاهش چربی ندارد و طول دوره و دوز مصرف آن می بایست بیشتر مطالعه شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

The effect of short-term consumption of green tea on metabolic cost and substrate oxidation during acute exercise with Fatmax intensity in healthy overweight or obese men

نویسندگان [English]

  • Mohammad Esmaeil Afzalpour 1
  • Mehdi Mogharnasi 2
  • Mohsen Mohsem Mohammadnia Ahmadi 3
  • Baghbani Alieh 4

1 Department of Sport Sciences, University of Birjand

2 Professor of Exercise Physiology, Faculty of Sports Sciences, University of Birjand,

3 Department of Sport Sciences, Faculty of Sport Sciences,, University of Birjand

4 Department of Sport Sciences, , Faculty of Sports Sciences, University of Birjand

چکیده [English]

Aim: The aim of study was to effect of short-term consumption of green tea on metabolic cost and substrate oxidation during acute exercise with Fatmax intensity in healthy overweight or obese men.
Methods: Fifteen men were studied as cross-examined in one group. First, on the treadmill connected to the gas analyzer, a sports protocol was performed at a speed of 3.5 km/hour, a slope of 1%, for 3 minutes, and after a 2-minute break (first stage), the activity was performed at a speed of 4 km/hour with a slope of one percent (second stage); and then at a speed of 5 km/hour (third stage); and then at a speed of 6 km/hour (fourth stage); And finally, it was implemented at a speed of 6.5 km/hour (4 minutes). Next, the participants consumed 1000 mg/day green tea for a week and came to the laboratory for the second time. Then they consumed placebo for a week and came to the laboratory for the third time. The maximum of fat oxidation (MFO) and the intensity of activity at which MFO occurs (Fatmax) were determined.
Results: Between fat oxidation, respiratory exchange ratio, oxygen consumption and energy expenditure in two cases of 7 days green tea consumption and placebo; there was no significant difference (p>0.05).
Conclusion: Short-term consumption of green tea before acute exercise at Fatmax intensity has no effect on energy expenditure, oxygen consumption and fat reduction, and its consumption period and dosage should be studied further.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Green tea
  • Exercise Training
  • Fatmax
  • Energy consumption
  • Fat oxidation