مکملهای ورزشی
امیر خسروی
چکیده
هدف :تمرینات هوازی و زعفران بر آپوپتوز ناشی از ورزش های وامانده سازی تاثیر کاهنده ای دارند. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر تعاملی یک دوره تمرین هوازی و مصرف عصاره زعفران بر پروتئین های BAXو BCLبافت قلب موش های صحرایی تمرین کرده متعاقب وامانده سازی انجام شد. روشها: در این مطالعة تجربی، 48 سر رت نژاد ویستار بهصورت تصادفی به چهار گروه مساوی: ...
بیشتر
هدف :تمرینات هوازی و زعفران بر آپوپتوز ناشی از ورزش های وامانده سازی تاثیر کاهنده ای دارند. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر تعاملی یک دوره تمرین هوازی و مصرف عصاره زعفران بر پروتئین های BAXو BCLبافت قلب موش های صحرایی تمرین کرده متعاقب وامانده سازی انجام شد. روشها: در این مطالعة تجربی، 48 سر رت نژاد ویستار بهصورت تصادفی به چهار گروه مساوی: کنترل (C)، عصاره زعفران (SE)، تمرین هوازی ( AT)، و تمرین هوازی + عصاره زعفران (AT+SE) تقسیم شدند. تمرین هوازی به مدت ۸ هفته ( ۵ روز در هفته) انجام شد. عصاره زعفران روزانه 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی (گاواژ ) استفاده شد. در پایان تحقیق نیمی از موشها بلافاصله پیش و نیمیدیگر بلافاصله پس از وامانده شدن بر روی نوار گردان، قربانی شدند. میزان پروتئین های Bcl-2و BAX بافت قلب با استفاده از روش ELISA سنجیده شدند. دادهها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یکطرفه، در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: متعاقب واماندهسازی پروتئین های Bax و Bcl-2بافت قلب تمامی گروه ها بجز گروه AT+SE به ترتیب به طور معنی داری افزایش و کاهش نشان داد (05/0p<). نتیجهگیری: به نظر می رسد تمرین هوازی و مصرف عصاره زعفران، هر کدام به تنهایی و یا توائم با همدیگر از تغییرات معنی دار پروتئین های Bax و Bcl-2همچنین نسبت BAX به Bcl-2 بافت قلب موش ها متعاقب یک وهله فعالیت وامانده ساز جلوگیری می کنند.
علی محمدنبی؛ محمد رضا اسد؛ محمد شریعت زاده جنیدی؛ عباس حسینی
چکیده
هدف: هدف مطالعه ی حاضر تاثیر نوشیدنی ورزشی ایزواستار بر برخی پارامترهای متابولیکی فوتبالیست های جوان در یک وهله فعالیت وامانده ساز بوده است. روششناسی: از فوتبالیست های رده جوانان باشگاه فرهنگی ورزشی سپاد تهران 10 آزمودنی با میانگین سنی 78/0±10/17 سال، قد 85/4±50/176 سانتیمتر، وزن 69/5±46/67 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 42/1±63/21 کیلوگرم ...
بیشتر
هدف: هدف مطالعه ی حاضر تاثیر نوشیدنی ورزشی ایزواستار بر برخی پارامترهای متابولیکی فوتبالیست های جوان در یک وهله فعالیت وامانده ساز بوده است. روششناسی: از فوتبالیست های رده جوانان باشگاه فرهنگی ورزشی سپاد تهران 10 آزمودنی با میانگین سنی 78/0±10/17 سال، قد 85/4±50/176 سانتیمتر، وزن 69/5±46/67 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 42/1±63/21 کیلوگرم بر مترمربع بصورت داوطلبانه انتخاب شدند. آزمودنی ها ابتدا یک پروتکل پیشرونده شبیه سازی شده را بر روی تردمیل انجام دادند و حین اجرای پروتکل با استفاده از دستگاه تجزیه و تحلیل گازهای تنفسی شاخص های فیزیولوژیکی VO2max،vo2،vco2، نسبت تبادل تنفسی (RER)، VO2AT، VO2AT/VO2 اندازه گیری شد. سپس یک هفته بعد آزمودنی ها با خوردن یک نوشیدنی ورزشی بنام ایزواستار مجددا همین پروتکل را انجام دادند. یافتهها: نتایج این مطالعه نشان دادند که پس از مصرف نوشیدنی مربوطه، عوامل متابولیکی (VO2max،vo2،vco2، نسبت تبادل تنفسی (RER)، Vo2AT، VO2AT/VO2) ناشی از فعالیت تغییر معناداری را نشان نداده اند. نتیجهگیری: با توجه به یافته های پژوهش حاضر میتوان نتیجه گرفت که مصرف یک جلسه نوشیدنی ورزشی ایزواستار بر حداکثر اکسیژن مصرفی، نسبت تبادل تنفسی، حجم اکسیژن مصرفی و دی اکسیدکربن فوتبالیست های جوان تاثیری ندارد و در استفاده از آن باید با احتیاط عمل کرد.