فیزیولوژی ورزشی
رقیه پوزش جدیدی؛ زهرا برادری؛ جبرئیل پوزش جدیدی؛ امیر داداش زاده
چکیده
هدف از این تحقیق تعیین اثر تمرین هوازی به همراه رژیم غذایی پرچرب بر بیان ژنهای Bax و Bcl-2 میوکارد موشهای صحرایی نر نوجوان بود. روششناسی: بدین منظور، 40 سر موش نر نوجوان (30 روزه) به طور تصادفی به چهار گروه: رژیم معمولی کنترل، رژیم معمولی تمرین، رژیم پرچرب کنترل و رژیم پرچرب تمرین تقسیم شدند. گروه تغذیه پر چرب به مدت 30 روز تحت ...
بیشتر
هدف از این تحقیق تعیین اثر تمرین هوازی به همراه رژیم غذایی پرچرب بر بیان ژنهای Bax و Bcl-2 میوکارد موشهای صحرایی نر نوجوان بود. روششناسی: بدین منظور، 40 سر موش نر نوجوان (30 روزه) به طور تصادفی به چهار گروه: رژیم معمولی کنترل، رژیم معمولی تمرین، رژیم پرچرب کنترل و رژیم پرچرب تمرین تقسیم شدند. گروه تغذیه پر چرب به مدت 30 روز تحت رژیم غذایی پرچرب (kcal/g 817/5 :HF) قرار گرفتند. از روز شصتام زندگی رژیم غذایی با چربی معمولی (kcal/g 801/3 : NF) اعمال شد. برنامه تمرین هوازی به مدت 4 هفته سه بار در هفته (12 جلسه و از روز هفتادم تا نود و هشتمام زندگی) انجام شد. یافتهها: یافته های این تحقیق نشان داد که در گروههای مصرف رژیم پرچرب مقدار بیان ژن Bax (از خانواده پروتئین های مستعد کننده آپوپتوز) افزایش یافت و تمرین در جلوگیری از این افزایش کاملا موثر بود. در عوض رژیم پرچرب سبب بروز روند کاهش در بیان ژن BCL2 (از خانواده پروتئین های ضدآپوپتوزی) شد، اگر چه که مقدار تاثیر گذاری تمرین و رژیم پرچرب در حد معنی دار نبود. و در عین حال، تمرین به خوبی قادر بود تا از این افزایش جلوگیری کند. نتیجهگیری: در کل بر مبنای نتایج این تحقیق ما نتیجه گیری کردیم که مصرف رژیم پرچرب حتی در سنین نوجوانی هم میتواند عضله قلب را در معرض بروز آپوپتوز قرار دهد و در عوض تمرین بدنی به خوبی در خنثی کردن این آثار سوء ناشی از رژیم پرچرب کمک کننده میباشد
مکملهای ورزشی
امیر خسروی
چکیده
هدف :تمرینات هوازی و زعفران بر آپوپتوز ناشی از ورزش های وامانده سازی تاثیر کاهنده ای دارند. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر تعاملی یک دوره تمرین هوازی و مصرف عصاره زعفران بر پروتئین های BAXو BCLبافت قلب موش های صحرایی تمرین کرده متعاقب وامانده سازی انجام شد. روشها: در این مطالعة تجربی، 48 سر رت نژاد ویستار بهصورت تصادفی به چهار گروه مساوی: ...
بیشتر
هدف :تمرینات هوازی و زعفران بر آپوپتوز ناشی از ورزش های وامانده سازی تاثیر کاهنده ای دارند. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر تعاملی یک دوره تمرین هوازی و مصرف عصاره زعفران بر پروتئین های BAXو BCLبافت قلب موش های صحرایی تمرین کرده متعاقب وامانده سازی انجام شد. روشها: در این مطالعة تجربی، 48 سر رت نژاد ویستار بهصورت تصادفی به چهار گروه مساوی: کنترل (C)، عصاره زعفران (SE)، تمرین هوازی ( AT)، و تمرین هوازی + عصاره زعفران (AT+SE) تقسیم شدند. تمرین هوازی به مدت ۸ هفته ( ۵ روز در هفته) انجام شد. عصاره زعفران روزانه 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی (گاواژ ) استفاده شد. در پایان تحقیق نیمی از موشها بلافاصله پیش و نیمیدیگر بلافاصله پس از وامانده شدن بر روی نوار گردان، قربانی شدند. میزان پروتئین های Bcl-2و BAX بافت قلب با استفاده از روش ELISA سنجیده شدند. دادهها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یکطرفه، در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: متعاقب واماندهسازی پروتئین های Bax و Bcl-2بافت قلب تمامی گروه ها بجز گروه AT+SE به ترتیب به طور معنی داری افزایش و کاهش نشان داد (05/0p<). نتیجهگیری: به نظر می رسد تمرین هوازی و مصرف عصاره زعفران، هر کدام به تنهایی و یا توائم با همدیگر از تغییرات معنی دار پروتئین های Bax و Bcl-2همچنین نسبت BAX به Bcl-2 بافت قلب موش ها متعاقب یک وهله فعالیت وامانده ساز جلوگیری می کنند.